Calendarul nostru de Advent 2020- Activitati pentru copii 2+



    De cativa ani am imprumutat si ajustat o traditie - Calendarul de Advent. Dupa o mica documentare am rugat-o mama prietenei mele sa ne faca un calendar din PatchWork, cu mici buzunarase cu cifre de la 1 la 24, reprezentand zilele de la 1 Decembrie pana la Craciun. 
    Inca il folosim pentru ca ne place foarte mult. Punem in el cartonase cu idei de activitati, iar anul acesta in premiera vom adauga si Vanatoarea de comori, premiul zilnic fiind o carte. Cartile vor fi ambalate si le vom nota cu cifra/numarul aferent zilei, astfel ca daca vom gasi in cautare cartea cu un alt numar nu o vom lua ci vom cauta in continuare. 
Mentinem traditia si am notat urmatoarele idei, vi le impartasim si voua, daca doriti sa le folositi. Copiii din dotare sunt de 4/5 ani si respectiv 2 ani. Voi marca activitatile ce pot fi facute de ambii copii cu semnul acesta 👭




Lista activitati Calendar Advent 2020

1.👭 Activitati pentru 1 Decembrie din Pachetul creat de Bebe Calator - il gasiti aici.

2. 👭 Discutam despre Decembrie, sarbatori si semnificatia lor, despre cum putem fi oameni mai buni, mai iubitori, mai apropiati de familie si prieteni, Vom folosi ca suport cartile de mai jos ca si suport in discutii + Descoperim o figurina (figurina 1) din scena nasterii Domnului. Am achizitionat un set de figurine ceramice  (7 buc- cei 3 magi, Maria, Iosif, grajdul, pruncul Isus) se gasesc fie la Jumbo fie aici si le vom descoperi pe rand pe toate, ultima piesa fiind Isus - in ziua de Craciun. 


3. 👭Act of Kindness - vom face curatenie la jucarii si carti pe care le vom ambala si trimite catre o asociatie aleasa de noi - anul acesta Dragoste Desculta 

4. Vom comanda de aici sau vom incerca sa mesterim impreuna cu tati 1-2 casute pentru a hrani pasarile pe timp de iarna. Cum avem norocul sa stam la curte le vom putea monta in copaci si sa punem firimituri zilnic acolo. 👭 - pot participa ambii copii la hranitul pasarilor dar la constructie si montaj doar copiii mai mari.

5. Incepand de anul acesta as dori sa adaug in calendar anual un chestionar - idea este preluata de la Planeta Mami. Chestionarul poate cuprinde preferintele copilului in diferite arii, si merita pastrat peste ani si ani, un fel de Oracol in varianta lui Mini si pentru copii mici. Exista un model creat pe care il gasiti aici dar evident ca poate fi modificat pe dorintele fiecaruia.

6. 👭 Pregatim ghetutele pentru Mos Nicolae si facem ordine in casa.

7. 👭 Lipim stickere pe geamuri (am cumparat deja din Lidl) ca sa intram un pic in atmosfera de Craciun + descoperim figurina 2 din scena nasterii Domnului. Cantam la multi ani Andreei, una din cele 4 fete Bebe Calator si ii trimitem multi pupici virtuali. 

8. 👭 Facem o decoratiune din brad, avem cateva ramuri taiate pentru ca ne cam loveau geamul asa ca le vom folosi pe acestea. 


9. 👭 Pictam un borcan in forma de om de zapada. Copila de 5 ani isi doreste sa faca acelasi exercitiu in Paint pe calculator ca sa exerseze. 


10. 👭 Facem felicitari de Craciun folosind setul din LIDL si le vom trimite prietenilor caci avem un an aparte si ne ne putem vedea asa cum ne dorim. 


11. Cum din pacate nu putem merge la teatru, vom viziona o piesa online - cel mai probabil la Teatrul Tandarica 

12. 👭 Dansam, ascultam si cantam colinde + descoperim figurina 3

13. 👭 Jucam boardgames in familie. Pentru cea mica avem un joculet cu o veverita vicleana :) 

14. 👭 Realizam un brad cat mai inalt din LEGO + descoperim figurina 4

15. 👭Creem puzzle-uri cu tema iarna - printam o imagine, o lipim pe un carton apoi decupam si ne distram cu puzzle-ul. Pentru cea mica puzzle-ul va fi liniar, cu forme simple drepte, din bete foloste la numarat lipite unul sub celalalt. 


16. 👭 Desenam, coloram si lipim stickere in cartile primite de la mos Nicolae. 

17. 👭 Impodobim bradul si descoperim figurina nr 5

18. 👭 Facem un joc hide and seek cu fructe si dulciuri de casa sau batoane de fructe

 19. 👭 Facem o cina verde rosie - toate decoratiunile dar si produsele de pe masa vor avea aceste culori. Eva isi doreste sa puna ea masa de la un timp, sa aranjeze totul ca la carte asa ca va avea ocazia acum sa se distreze. 

 20. 👭 Vizionam un film de Craciun - Avem la alegere Expresul Polar, Pettson si Findus; cel mai frumos Craciun, si Christmas Chronicals 1 sau 2. Activitatea poate fi facuta de ambii copii desi ma indoiesc ca cei de 2 ani vor petrece timp atat de mult in fata ecranului, cum de altfel nici nu este indicat. 

 21. Discutam despre Solstitiu de iarna - planuim sa avem un pachet de activitati si sigur il veti avea si voi. 


22. 👭 Activitate creativa - facem un fulg de zapada/brad din bete cu sclipici + figurina 6


23. 👭 Activitati exterioare - sanius, schi sau imbulgarit 

24. 👭 Pregatim turta dulce de casa sa o lasam noaptea sub brad pentru Mos Craciun

In ziua de Craciun vom descoperi si ultima figurina din set si vom intregi tabloul Nasterii Domnului, vom pregati masa de Craciun, vom aprinde lumanari, ne vom asigura ca straluceste steaua sus in brad si vom asculta colinde. Pentru noi 25 e o zi speciala, pe langa nasterea lui Isus, un parinte Bebe Calator isi serbeaza ziua de nume iar Stefi, un alt Bebe Calator implineste anul acesta 2 ani - asa ca o vom serba de la distanta cu cantece si veselie. 

Abia asteptam sa incepem! Distractie placuta va dorim.

Cu drag, 

Echipa Bebe Calator

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)