Big Adventure

Once upon a time in … Efteling


Într-o zi, căutând top 10 parcuri de distractie din lume pentru copii, am descoperit Efteling Theme Park, cadoul ideal pt fiica mea care abia împlinise 2 ani. Efteling este cel mai vechi parc tematic din lume, deschis pe 31 mai 1952, construit de faimosul olandez Anton Pieck.
Fiind un parc original, Efteling a încântat copiii cu tematica poveştilor cu zâne si atrage oameni de toate vârstele, prin cultura sa, cântecele romantice si nostalgice. Are o suprafaţă de două ori mai mare decât parcul original Disneyland şi s-a deschis cu trei ani înaintea acestuia.



În 1992 a primit premiul IAAPA Applause pentru cel mai bun parc de distracţii din lume.


Zis si făcut. Am luat biletele Bucureşti -Amsterdam -York (pt că din Olanda aveam să mergem si in York UK, un loc mai puţin ştiut de români, dar plin de istorie si rafinament, asta e o alta poveste) iar din Amsterdam am închiriat o maşină până in oraşul Kaatsheuvel, municipiul Loon op Zand (cam 2 ore faci cu maşina). Drumul până la Efterling a fost putin dificil pentru că ploua torenţial cam 10-15 minute, apoi dădea soarele si tot aşa, dar am reuşit să vedem căsuţele minunate ale olandezilor in stilul lor Nordic, toate parcă sunt rupte din poveşti (micuţe si cochete).

Am ales să ne cazăm la Castel (Efteling Hotel) la 5 minute de mers pe jos până la parc, cu intrări gratuite date de către hotel pentru tot ce urma să vizităm. Hotelul este foarte frumos cu o zonă specială pentru copii la recepţie, unde pot participa si ei la check-in, camerele sunt spaţioase cu o notă de eleganţă tipică unui castel, restaurantele deasemenea sunt tematice si beneficiezi de un mic dejun copios inclus in preţul hotelului.











Ziua fiicei mele, Maddison e in luna decembrie si tot parcul era in straie de sărbătoare. Programul începe la ora 10:00 şi se termină la 18:00. Totul e magic, desprins din basme, o feerie de lumini si zăpadă artificială, locuri special amenajate de luat masa, personaje din poveşti, casuţă din turtă dulce, satul piticilor, uriaşi dormind în pădure, pasărea Roc, personaje din basm foarte bine realizate, lăsând impresia de real. Locul nostrul iubit avea sa fie in Droomvlucht -Drim flight, o plimbare lină printr-o lume magică: pădure, animale, oraşe colorate, lumini şi un cort uriaş în interiorul căruia se afla un Castel impresionant plin de lumini si culoare, locuri de sevit o gustare, un vin fiert sau ceai si o scenă pe care apărea un prinţ şi o prinţesă care cântau si dansau spre deliciul celor mici.
Un traseu minunat am făcut cu trenul cu aburi, prin pădurea poveştilor cu zâne, căsuţe, brutăria, scoala, cavaleri, si copaci care zâmbesc.












Olandezii sunt foarte bine organizaţi şi pentru a păstra curăţenia parcului, coşul de gunoi vorbea şi îndemna copii să îl “hrănească”.
Din păcate în două zile nu am reuşit să acoperim întreg parcul, fiind iarnă la orele 17:00 era întuneric şi nici programul lor pâna la 18:00 nu prea a fost in avantajul nostru.
Am descoperit un tărâm magic, plin de mister, flori si păduri fermecate,vise plăcute si aventură, unde Maddison a explorat fiecare colţişor, fiind impresionată de tot parcul, dar in mod special de prinţesele din copaci din Droomvlucht care se dau:  "tia tia,cuca cuca (in traducere libera uța uța cu caruța :)))) si abia aşteaptă noua noastră ”Big Aventure”.





Cu mult drag,
Loredana

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară