Toddler in Italia - Roma 1.0

Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva – Lao Tzu.

Exact asa suntem noi! Nu zic ca suntem calatori buni dar zic ca nu avem planuri fixe. Asta a fost cheia excursiei noastre la Roma cu toddler de 2ani si 6 luni. 

Era 6 decembrie dimineata, frig si urat afara ca de obicei in perioada aceasta. Ma trezesc cu noaptea in cap sa plec la serviciu si la usa ma impiedic de ghetute ca doar le lasasem acolo dar uitasem. Ce credeti? In ele vad ceva. Zic ca nu vad bine si ma frec la ochi. Bilete de avion la Roma! Roma mi amore! Ne revedem dupa 10 ani. Plec bucuroasa la serviciu cu gandul ca ce minune de sot am! Si ce bucurie o sa fie pentru Eva. 
Biletele erau pentru 8 martie (a impuscat 2 iepuroaice si 2 sarbatori deodata sotul meu smecheras). Zic sa faca si la anul la fel! 

A trecut ceva vreme si ne-am amintit ca avem nevoie de cazare. Nu am facut niciun research, am mers pe mana bunicii Evei ce fusese in urma cu cateva luni. 
Am rezervat cu ochii inchisi aici.
Am vorbit cu ei si am asigurat si transportul pt 100€ tur retur de la aeroport. Aveti mai multe optiuni dar noi am preferat varianta usoara 🙂

Eeeeh, si se apropia data si au inceput temerile. Oare ii va fi frica copilei in avion (la zgomote ma gandeam ca nu prea ii plac). Am ales locuri in fata ca da nu se auda motoarele prea tare. Inca mai exista suzi in peisaj si nu mi-am pus problema presiunii si a durerii cauzate de aceasta. Pana la urma a fost foarte usor, zbor lin, scurt si linistit. Cu rontaieli la pachet, cu mancare comandata, cu niste joculete pe hartie, 2 Baby Riki plus o Masha and the bear am ajuns la Roma. 

Planuri? Nu aveam. Eram bucurosi ca vom apuca sa mancam o inghetata. Si daaa, am tot mancat. Noi in concedii lasam garda jos si nu ne batem capul cu ce mancam, nici noi si nici copilul. Ok, nu ii dam sushi si nici vin dar cu siguranta scapa la inghetata. 

Ce am vizitat? 
Fontana di Trevi. Nu 1 data ci de 4 ori ca doar era langa noi. Am aruncat si banuti (nu euro ci cate 10 bani :)) nu de alta dar ar fi aruncat Eva tot portofelul din prima seara)



Pantheonul unde am savurat o inghetata 
Gradina zoologica (Bio Parco) unde ne-am distrat de minune...

...

Pana a adormit Eva si ne-am odihnit pe o banca in Vila Borghese.

Colosseum - fain ca de obicei dar mult prea aglomerat ... si era martie...




Forumul Roman a fost ca o cireasa de pe tort ... ce am mai alergat si ascuns dupa toate zidurile, am mirosit toate florile si verificat toate pietricelele, am urcat scari si garduri ... 








Si ne-am reamintit cat e de frumos peisajul de aici! ❤️






Am refacut o poza in acelasi loc ca acum 10 ani! 



Evident toate acestea pana a adormit Eva.

Am fost la librarie ... evident! Book lovers stiu ei ca nu te poti abtine 😍

Ne-am bucurat de varietatea cartilor de aici pentru varste mici, si de spatiul special amenajat pentru ei...

Am si cumparat cateva 😍 doar nu era sa plecam cu mana goala. 




L-am salutat pe Papa.

Si am dansat in piata Navonna.


Aaa da si am mancat!!! Bineee bineee de tot 😋








Am circulat pe jos sau cu autobuzul. Au fost zile in care am mers si 12km, ok, noi, nu Eva. Ea mergea ce mergea dar mai mult statea in carucior, rontaia un fruct, un sandvis, o inghetata, mai arata papusilor ce vede, mai ne intreba ceva. Cert este ca a admirat din plin orasul si sincer cred ca i-a placut foarte mult. 
Va zic de pe acum ca nu e prea baby friendly pentru carucioare dar, cum Eva a crescut, hopurile si gropile o distreaza acum vs. deranjat pe vremea cand era ceva mai mica. 
E un oras viu, galagios, un muzeu in aer liber si cu o atmosfeta de vacanta indiferent de varsta! 
Pentru noi a fost o vacanta minunata, nesperat de frumoasa si vesela. Ne gandeam ca va fi mai greu dar ne-am inselat asa ca vom porni in alte calatorii cat de curand! 

P.s Am declarat anul acesta “the year of Italy”, in familia noastra ma refer. Stay tunned! Mai urmeaza! ❤️Italy! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară