7 Carti sonore pentru calatorii mai lungi sau mai scurte

V-ati intrebat de multe ori oare cand va fi mai bine cu bebe in masina? Visati la calatorii mai liniste sau macar cu ceva mai putine plansete? Noi incercam sa folosim carticele cat mai des si cat mai variate. Am facut o lista de cateva ce ne-au ajutat pe parcurs. Ca sa nu deranjam alte persoane sa zicem ca le vom folosi doar in masina, desi daca au un volum acceptabil merg folosite si in avion pe curse scurte si in tren la fel. Incercam din rasputeri sa tinem copilul pentru siguranta lui in scoica/scaunul auto si ca sa asocieze cu momente placute calatoria cartile sonore pot fi un foarte bun aliat. In avion sau tren e ceva mai simplu pentru ca are mobilitate copilul (nu si bebe intr-adevar, dar de altfel el nici nu are dorinta de miscare atat de pregnanta ca un toddler).

Pentru bebelusi

Carte sonora de la Noriel - o carticica complexa, cu litere si cuvinte ce incep cu litera respectiva, cu melodii si sunete de pian sau animale.
Carticica cu sunete reale din natura:  Nature sounds Playbook de la Usborne. Folositoare pentru a compara si face legatura cu ceea ce vede pe geam, sau in plimbarile prin paduri cu ceea ce a auzit in carticica
Carticele cu sunte de instrumente muzicale pentru copii peste 3 ani:

Aceasta carte-pian este foarte faina  tot cei pe care "ii chinuie talentele". Contine niste partituri, pe care le poate canta cu ajutorul clapetelor din carte ce ii va tine ocupati ceva timp! ;-)

Cartile cu Paco - carti in franceza muzicale contin cate 15-16 melodii si au o colectie variata. Noi le gaseam la steluteinpriviri.ro 
Cartile Tiptoi sunt mai mult decat interactive si amuzante. Cu stiloul-minune apesi pe diferite imagini si  descoperi sunetele instrumentelor si explicatii despre fiecare in diferite limbi: germana, italiana, etc. Ele sunt recomandate de la 4 ani dar noi va garantam ca merg chiar de la 2. Le puteti procura de pe steluteinpriviri.ro, amazon sau bookdepository.com. Stiloul il gasiti si pe olx la second hand. Noi am dat 50 ron pe el. Cartile in schimb sunt ceva mai scumpe ~90 ron.

Poti sa faci calatoria si utila,  nu numai distractiva, cu aceste carti cu ajutarul carora auzi un vorbitor nativ cum pronunta cuvintele- in germana, engleza,spaniola sau italiana.
Primul meu abecedar pentru copii carora le plac literele, e o carte de dimensiune medie ce poate fi luata in ghizdan. Poate invata sa recunoasca literele dar va auzi si cuvinte ce incep cu litera respectiva. In curand veti juca FAZAN :) O gasiti pe multe site-uri, este de la editura Litera.


Speram ca va sunt utile si ca va vor face calatoriile mai usoare si mai distractive.

Cartile Usborne le gasiti la Carti Jucause


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară