4 motive pentru care sa alegi Bran ca destinatie de weekend



Cand am plecat prima data de acasa cu bebe, pe cand avea 6 luni am decis sa mergem la Bran. Mai exact la Vila Bran. Cum am decis si motivele ce ne fac sa revenim constant in zona le gasiti mai jos: 
  1. Zona de munte cu aer curat si peisaje magnifice - Bran se afla la altitudine de aprox 800m, intre 2 masive muntoase, Mtii Bucegi si Mtii Piatra Craiului, peisajele sunt spectaculoase iar relaxarea este garantata desi poate aveti in jurul vostru multi copii :)
  2. Distanta de Bucuresti max 3h ne doream ca sa putem prinde somnul de pranz al mandrei si sa reusim sa stam linistiti 2h din 3. Cu ocazia asta mai discutam si noi ca altfel parca ne invartim in jurul copilului - copila noastra e foarte lipicioasa si necesita atentie destul de des, adica literlamente o cere "Mami vino! Tati si tu! Hai acum! Jucam!"
  3. Cazare rezonabila cu 3 locuri de dormit eventual separat zona de living. Am ales Vila Bran pentru optiunile foarte variate si pentru simplul fapt ca puteam sta la aer in curte, sa folosim locurile de joaca, sa vedem animalele. Cand am fost prima data era martie asa ca piscina exterioara a iesit din ecuatie iar cea interioara era in reparatii. Valea Povestilor a fost mult mai interesanta la 2 ani vs. 6 luni. De altfel si piscina exterioara+ jacuzzi ne-au tinut foarte ocupati cand am revenit. Gasiti o gramada de alte pensiuni ce se gandesc la familiile cu copii si au trambuline si spatii de joaca dedicate, plus multa iarba sa alerge in voie. 
  4. Activitati prin imprejurimi Eee aici e de povestit. Sunt atat de multe chestii de vizitat aici ca o sa ramaneti impresionati. Oricare dintre cele de mai jos la aprox 30-60 min de Bran. 
  • Bran- castelul Bran, muzeul satului din curtea castelului, plimbare pe domeniul Club Vila Bran la zoo si la Valea Povestilor, piscina + o ciorbita :), hotel wolf pt piscina, iarna - partia din Bran, are o zona speciala pentru incepatori si copii plus partie de sanius foarte faina, vara incercati cu bicicleta pana acolo si poate chiar mai sus unde incep traseele spre Vf Omu,
  • Cheile Gradistei - Resort Fundata unde puteti face o gramada de activitati dar va povestesc in alta postare despre aceasta zona
  • Rasnov- Cetatea Rasnov + Dino Parc (distractiv de la orice varsta), pestera Valea Cetatii si Pestera Rasnoavei
  • Intre Rasnov si Bran gasiti si o zona unde se poate face echitatie, pentru cei pasionati.
  • Zarnesti - rezervatia de ursi, Cheile Zarnestilor, plimbare
  • Plaiul foii traseu de bicicleta pana acolo sau cu masina pe drum asfaltat, puteti manca la Cabana Plaiul Foii ce are 2 stele si arata de 4 au si loc de joaca si rau si peisaj
  • In apropiere de Predeal - Canionul 7 scari si fabuloasele tiroliene - despre plimbarea noastra cu bebe prin Canionul 7 scari puteti citi AICI.
  • Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei
  • Brasov - centrul vechi pietonal si piata Sfatului, gradina zoologica, pentru iubitorii de carti - noi ne impiedicam mereu si de Carturesti acolo in piata, Tampa - telecabina, Paradisul Acvatic, Parcul de Aventura (catarare prin copaci + tiroliana), Biserica Neagra, Cetatea Brasovului cu cele 2 turnuri. Pentru vreme ploioasa/friguroasa puteti incerca piscinele asa cum mentionam mai sus sau locurile de joaca din Brasov - Zao Planet si Superland. 
Unde puteti manca in Bran - Restaurantul nostru preferat este Trattoria al Gallo, cu mancare deosebita unde toti cei 3 bucatari sunt italieni. Eu prefer fructele de mare si pastele cu trufe, Eva lasagna si paste - de orice fel, gasiti si ciorbe iar pizza e in top 3 pentru noi. 
Pentru mancare romaneasca puteti incerca Vila Bran unde noi savuram o ciorbita cu afumatura si tarhon, pentru copii nu prea au mancare fara sare sau fara zahar dar cred ca gasiti ceva. O alta optiune  dar cam uleioasa este Restaurant Burg chiar in centrul Branului. 
Restaurant Cheile Gradistei Resort Fundata, mancare romaneasca simpla nimic deosebit dar peisajul spectaculos! 
Nu am incercat dar ni s-a recomandat pensiunea Brandenburg
Musai sa incercati Kurtos Kolacs de la Mama Cozonoacilor (centru Bran). 

Cu drag, 
Cristina

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară