Sarata Monteoru si Vulcanii noroiosi - intoarcere in timp


Pe cand avea Eva 9 luni am zis sa mergem undeva cu ea la soare, la aer, sa ne balacim intr-o apa...
Dar ce apa? Citisem ca e bine sa fie coeficient mare de sare ca sa nu existe bacterii in apa, astfel bebe sa fie in siguranta. Un alt criteriu in alegerea bailor de la Sarata Monteoru a fost apropierea de Bucuresti 1h40min. O sa ziceti ca am imbatranit sau ca am innebunit ... eeee da eram un pic innebunita si aveam nevoie sa ma relaxez. Eu sunt scorpion, ma arunci in apa si o sa te surprinda cat de repede si ce bine mi se schimba dispozitia.

Sa revenim, am decis sa mergem la Sarata Monteoru. Hai recunoasteti nici nu ati auzit asa-i?

Cazare:
Am gasit o cazare - Pensiunea La Padure. Nu o recomand cu prea mult drag din cauza proprietarului, destul de nepoliticos, clientul pentru el nu e stapanul lui iar mie nu imi place atitudinea asta. Se comporta destul de mult ca si cum eram invitati la el nu ca si cum platim pentru niste servicii. Cazarea in sine e ok, ieftina, teren mult cu iarba - o placere sa stai sa savurezi caldura soarelui cu bebe jucandu-se linistit, langa padure, liniste, cateva mici elemente de joaca pentru copii, camerele spatioase, balcon mare, ok all in all. Mancare faceau la comanda daca anuntai inainte.

Pot sa spun ca ne-am simtit bine 3 zile incat am revenit si anul urmator dar am ales o alta cazare ce avea piscina proprie - Pensiunea Europa. Aici singurul lucru ce ne-a placut a fost piscina  si ma refer la faptul ca cu greu reuseam sa luam copilul din apa desi era 1 iunie :) Camera noastra a fost groaznica dar poate adauga Viviana varianta ei ca era mai frumoasa, groaznic de intunecoasa am vrut sa spun (lumina blocata de un nuc si de un geam prin care nu puteai vedea nimic). Domnul sau doamna nu am prins idea cine era bucatar nu prea se pricep, pretul ceva mai mare. Parcarea e in rampa, o masina in spatele celeilalte deci daca esti primul scoti pe toata lumea din casa :), nu are prea mult spatiu de joaca si nici loc de joaca.

Stiti senzatia de anii '87 cand mergeati la mare cu parintii si se auzeau romante la terasa. Exact asa e! Iar copiilor le place, muzica - se danseaza garantat, spatiu mare de alergat ce mai copilaria noastra reinviata.  Aaa si da este peste tot in localitate :) ok poate exceptand Pensiunea Tara Luanei pe care chiar o recomand cel putin pentru mancare si spatiu de joaca. Eee acum ca sunteti in atmosfera va invit sa mergeti la strand :) eu nu mai fusesem de 20 de ani.

Mancare:
- Pensiunea Tara Luanei - mic loc de joaca, mancare foarte buna.
- Complex Caprice - si aici e fain, piscina cu iarba imprejur, loc de joaca dragut, scari :), mancarea ok dar nu spectaculoasa.
Activitati:
- Balaceala in piscina pensiunii daca exista
- Balaceala in piscina exterioasa a hotelului Casino (cam inghesuite sezlongurile dar noroc ca noi mergeam mai pe seara si se mai elibera) sau interioara a Hotelului Ceres.
- Strandul public cu apa naturala sarata si calda - foarte mare spatiul, mult nisip, umbrele, gasesti ceva de mancare si de baut. Chiar ok.
- Parcul de aventura Escapada - catarare prin copaci pentru copii mai mari si adulti
- Plimbare cu bicicleta
- Vara sunt tot felul de evenimente de ex zilele Buzaului se sarbatoresc aici
- Exista un spatiu de joaca public in localitate daca vreti sa se zbenguie copii

- Vizita la Vulcanii Noroiosi - eee aici vreau sa detaliez:

Vulcanii noroiosi
Drum de 45-50 min de la Sarata Monteoru pana la Pacle incat bebe nu apuca sa se plictiseasca in masina ba chiar daca plecati la ora potrivita doarme. Am ramas impresionata ce organizare era acolo la baza, fata de acum 10 ani. Opresti masina si esti invitat (de un nene foarte amabil imbracat in costum national) sa servesti ceva de mancare si gogosi calde (contra cost evident) la umbrare. Atat am avut nevoie sa aud, GOGOSI CALDE. Oricum ne era foame asa ca am decis sa ne oprim si sa mancam apoi sa urcam sa vizitam. DOAMNE, ce am mancat acolo! Cea mai buna ciorba de perisoare pe care am mancat-o vreodata luata direct din ceaun, Eva cere si acum ciorba de perisoare in amintirea celei de atunci (avea 1a9l). Iar gogosile, senzationale. Totul ieftin, foarte ieftin. Ma bate gandul sa mergem din nou pentru mancare 🤣

Cu burtile pline am pus fetele in sistemele de purtare si am urcat pana la vulcani. Andreea era mica 6 luni, doar admirat din brate dar Eva s-a bucurat maxim de noroiul acela cazand bineinteles pe marginea unui vulcan in fundulet cu mine cu tot. A alergat peste tot voioasa si dornica sa bage degetul in noroi. O placere a copilariei!




Cumva loculurile astea au ceva deosebit, poate e grupul de prieteni, poate e muzica, poate sunt baile sau mancarea ca la bunica dar ceva te atrage sa revii. Eu stiu ca as mai merge - va anunt!Cu drag, Cristina

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară