6 activitati pentru drumuri lungi (toddler)




Ca sa ai parte de drumuri linistite e nevoie sa outsmart your kid! Adica sa il surprinzi constant. Stim cu toii cat de lungi pot fi drumurile in masina cu copiii. De la "Am ajuns?" pana la tipete si plansete. Un toddler se adapteaza mai usor in masina decat un bebelus dar are nevoie de activitati in momentele in care e foarte plictisit. Noi incepem drumul cu liniste fara discutii si reusim sa parcurgem cam 30 min timp in care toata lumea admira ce putem vedea, apoi incep discutiile si cerintele si evident activitatile.

Am pregatit pentru voi cateva idei acum in apropierea Floriilor si a Pastelui, ce le puteti pune in practica in masina dar aveti nevoie de o masuta pentru scaunul copilului, noi am cumparat-o de la bebebliss.ro
1. Funny faces
Aceasta activitate o puteti face in mai multe feluri. Puteti sa folositi o caciula, un fular si o bucata de hartie colorata si decupata in forma de buze maaari. Fiti inventivi, copiilor le place. Nu va descurcati cu jocurile de rol? Luati o foaie de hartie, creioane cerate si niste abtipilduri (cele cu fete simpatice de la raionul cu produse de vopsit ouale de Paste). Garantez distactie! 




2. Vanatoare de piese lego
Puneti intr-o punguta de tip zip lock niste boabe de orez. Printre ele ascundeti niste piese lego duplo pe care in prealabil ati printat si lipit o imagine cu flori, iepurasi sau oua colorate de Paste.
Dupa ce gaseste toate piesele, recreati imaginea impreuna. Apoi piesele se pot folosi si pentru constructii aleatorii sau sortare culori. 






3. Construiti o felicitare si daruiti
Aveti nevoie de o hartie cartonata, o foarfeca cu model sau fara daca nu aveti, lipici la tub, putina hartie creponata si creioane cerate. 








4. Umpleti cosuletul cu oua colorate. 
Printati cateva oua in diverse modele si cosuletul. Decupati (acasa sau pe drum), lipiti, colorati. Noi in exemplul de mai jos am pictat acasa.









5. Joaca cu sireturi
Noi avem ceva de la Melissa and Doug, sunt mai multe animale in set dar momentan folosim iepurasul.









6. Explorati cu lupa si discutati!
Aveti nevoie de cateva flori sau frunze (proaspete sau presate) si de o lupa. Explorati si discutati despre plante. De asemenea puteti folosi si carticelele cu clapete pentru mai multa interactivitate si discutii pe marginea lor. Minunatiile acestea de carti le puteti vedea AICI.

Cu drag, Cristina

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sfaturi oftalmologice pentru vacantele de vara - Interviu cu Roxana Cozubas

8 jocuri educative si distractive pentru copiii cu parinti nostalgici (varste 3-7 ani)

4 rezervatii si alte campuri cu flori pe care să le vizitați în această primăvară